Polita de asigurare CASCO este una dintre cele mai intalnite asigurari facultative din piata.

Asigurarea CASCO acopera daunele produse asupra autovehicului asigurat in aproape orice situatie. Riscurile asigurate pe orice polita CASCO sunt cele de coliziuni, ciocniri, loviri (in trafic si pe timp de stationare), furt total sau partial, incendiu, explozie, fenomene si calamitati naturale (ploaie torenţială, uragan, grindină, trăsnet, greutatea stratului de zăpadă sau gheaţă, avalanșă de zăpadă), vandalism, caderea de corpuri straine pe autovehicul, pierderea/furtul cheilor si altele.

Polita CASCO nu difera in general de la o societate la alta, desi fiecare companie poate sa-I adauga clauze suplimentare, care de cele mai multe ori aduc si un cost suplimentar al politei. Cele mai frecvente clauze suplimentare fac referire la Vandalism, Pierderea/furtul cheilor, Acoperire in caz patrundere in locuri inundate sau Circulatie in afara drumurilor publice. Este importanta cunoasterea clauzelor suplimentare inainte de semnarea politei, pentru a se evite cazul neplatii unui eveniment.

Asigurarea casco se incheie la initiativa proprietarului autovehiculului si despagubeste doar daunle care au loc dupa inceperea valabilitatii acesteie. Este foarte important de stiut ca niciun fel de dauna anterioara nu se va despagubi, reparatia aceasta ramanand in sarcina asiguratului.

Orice polita CASCO se incheie doar dupa efectuarea unei inspectii de risc, care are rolul de a verifica starea initiala a autovehicului care urmeaza a intra in asigurare. Calculul primei de asigurare se face pe baza datelor tehnice ale autovehicului (marca, model, an de fabricatie, capacitate cilindrica, putere, numar de kilometri parcursi la data incheierii politei etc ) dar si tinand cont de datele proprietarului (varsta, data obtinere permis, localitate de domiciliu, obiect de activitate in cazul persoanelor juridice).

Calculul primei de asigurare este un proces destul de stufos, pe care noi ca brokeri de asigurare il preluam, furnizand clientilor toate tarifele din piata dar si consultanta in a face alegerea corecta.