1 EUR: 4.6478 RON
1 USD: 3.9793 RON

 
 


Asigurari de viata

Asigurarea de viata este o polita importanta si necesara pentru orice om. De foarte multe ori gandim sa asiguram locuinta, masina sau bunurile, dar viata noastra si a familiei o lasam de multe ori pe planul 2. Necesitatea asigurarii masinii sau a casei poate rezulta direct dintr-un eveniment neplacut (un accident, un incendiu etc.). In schimb, motivatia pentru a ne incheia o asigurare de viata este bine sa nu vina in urma unui eveniment neplacut pentru ca el poate schimba multe lucruri (ne poate afecta sanatatea, situatia financiara intr-un mod greu reparabil sau chiar iremediabil). De aceea, asigurarea de viata trebuie facuta la timpul ei, cand esti tanar si sanatos.
Siguranta financiara a familiei, sanatatea ta pe termen lung dar si nevoia de a economisi pe termen lung pentru pensie sau pentru orice alt tel al tau, sunt scopuri pe care o asigurare de viata le satisface.
In acest moment, cea mai mare parte a pensionarilor isi duc cu greu traiul de zi cu zi din cauza unor pensii foarte mici. Pe termen lung, situatia pensionarilor de stat nu se poate imbunatati sensibil pentru ca statul este incapabil sa tina pasul cu numarul tot mai mare de pensionari coroborat cu numarul insuficient de angajati platitori. Faptul ca statul a cedat deja catre companii private o parte dintre fondurile care ajungeau in sistemul public de pensii (prin pilonul II de pensii), arata clar o reorientarea in acest segment. Pensia de la stat este obligatoriu a fi dublata de o pensie privata, ajungandu-se altfel la o cadere foarte mare a standardului de viata in momentul retragerii din activitate.
Prin componenta de economisire, o asigurare de viata poate prelua riscul unei batraneti in saracie.

Asigurarea de viata este un produs accesibil tuturor, pentru ca termenii contractului sunt foarte flexibili. Nu exista un contract standard pe care il alegi daca iti convine, ci se creeaza un tip de contract care sa ti se potriveasca.

Asigurarea de viata este obligatorie in cazul unui credit, foate important fiind ca banca nu iti poate impune societatea de asigurari unde sa o inchei.

Cere o cotatie