1 EUR: 4.6478 RON
1 USD: 3.9793 RON

 
 


Asigurari auto

RCA - reprezinta asigurarea de raspundere civila auto, fiind asigurarea care despagubeste tertii prejudiciati in cazul unui accident provocat de asigurat. Despagubirea se acorda tertilor pentru reparatii ale autovehicolului avariat, dar si pentru vatamarile corporale ale pasagerilor. Este o polita obligatorie, fara de care nici un autoturism nu poate circula pe drumurile publice.
Este foarte important ca inainte sa achizitionezi o astfel de polita sa compari oferta mai multor companii. Acest lucru este important pentru ca fiecare companie poate avea preturile cele mai competitive pe anumite segmente de piata. Varsta, sexul, istoricul de accidente, orasul in care locuiesti, toate pot influenta pretul asigurarii RCA. Da-ne asadar ocazia sa facem aceasta cautare in locul tau, astfel incat sa platesti cat mai putin.

CASCO. Asigurarea pentru avarii si furt, cunoscuta mai mult sub denumirea de CASCO, asigura despagubirea pentru avarii in cazul in care tu esti responsabil pentru un accident. In acest caz, rca-ul tau va repara masina celui pe care l-ai accidentat, iar masina ta va fi reparata prin casco. Tot polita casco te ajuta in caz de furt total sau partial, sau in cazul in care masina ta este avariata, dar autorul nu este identificat (de exemplu gasesti masina lovita in parcare, zgariata, etc.)
In cazul politei Casco, la fel ca si la rca, pretul si serviciile sunt diferite in functie de fiecare companie. Trebuie sa alegi polita Casco asa cum iti este necesara. Cu sau fara fransiza, cu furt total sau doar cu furt partial. Ca o concluzie, trebuie sa compari mai multe oferte pentru a gasi polita potrivita.

Cere o cotatie