Divort

Pentru ca destul de multe cupluri se despart, divortul este o realitatea neplacuta pentru multi dintre noi. Momentul are destul de multe implicatii in planul asigurarilor pentru pensie, viata si sanatate.

Asigurarea de viata pentru un cuplu casatorit inseamna de cele mai multe ori ca beneficiarul in caz de deces este de obicei partenerul sau copiii. Cand casnicia inceteaza, de cele mai multe ori se are in vedere schimbarea unuia dintre beneficiari sau macar micsorarea procentului din suma asigurata care ii revina acestuia. Copilul, daca el exista, trebuie sa primeasca in acest caz cea mai mare din suma asigurata in caz de deces(suma va reveni insa parintelui ce ramane in viata, pana cand copilul devine major).
Divortul este din pacate o realitate. Aceasta situatie neplacuta din punct de vedere emotional are si destul de munte aspecte financiare. Impartirea averii, a datoriilor dar si a politelor de asigurare pot avea aspecte legale diferite. De exemplu, este foarte bine de stiut ca banii stransi de tine intr-o polita de asigurare de viata nu se vor supune partajului. Asigurarea de viata este asadar un mecanism care iti poate garanta ca banii pe care ii strangi pentru pensie, raman ai tai in cazul unui divort.


Economisirea pentru pensie este si ea afectata, in cazul in care ea fost facuta ca sa acopere necesitatile financiare ale amandurora. Daca insa ai optat pentru programe financiare separate, este de preferat se reanalizezi protectia si economisirea pe care o faci, pentru a fi sigur ca faci ceea ce trebuie pentru viitorul tau.

Cere o cotatie